Closer to ArtLink to a New Experience
Festivalul TEMPS D'IMAGES

citeste mai mult editia 2009

citeste mai mult editia 2008

Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson - Scena Naţională Marne la Valée din Franţa, proiectul TEMPS D'IMAGES, festival de teatru, dans si imagine foto/video, s-a dezvoltat la nivel european, desfaşurându-se acum în zece tări: Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria şi Turcia.TEMPS D'IMAGES este un proiect european interdisciplinar care işi propune să creeze punţi de comunicare între artişti din zona artelor spectacolului şi a artelor vizuale, în scopul creării de noi forme artistice. Accentul cade pe relaţia dialectică dintre scenă şi imaginea filmată, dintre personajele reale şi imaginile proiectate. Caracteristica spectacolelor din TEMPS D'IMAGES constă în încercarea de aduce un echilibru între acum şi atunci, între viu şi „înregistrat", folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esenţial în artele spectacolului.

Pentru România, realizarea proiectului Temps d’images înseamnă dezvoltarea şi sustinerea unui nou gen de spectacol care pune împreună artişti din şi cu orizonturi artistice diferite, respectiv teatru, dans şi imagine. Acest proiect va înscrie Bucurestiul pe harta festivalurilor interdisciplinare europene şi va dezvolta o ofertă culturală putin răspândită în prezent în spatiul cultural românesc ce îşi propune să atingă un public cât mai divers.

TEMPS D'IMAGES contribuie la susţinerea creaţiei interdisciplinare şi a cercetării artistice prin realizarea de co-producţii internaţionale, a laboratoarelor de cercetare, constituindu-se ca un label pentru artiştii cu preocupări interdisciplinare. Prin proiectul european, organizatorii acestuia işi propun să acompanieze financiar şi logistic artiştii tineri în demersurile lor de creaţie şi să ofere un cadru de expunere de înaltă calitate profesională.

www.tempsdimages.org

 

www.lafermedubuisson.com

 

www.arte.tv