Closer to ArtLink to a New Experience
eXplore dance festival 2007

editia a II-a

Festival international de dans contemporan pentru tineri coregrafi

Centrul National al Dansului Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon

ArtLink, in colaborare cu Centrul National al Dansului Bucuresti, va organiza a doua editie a festivalului eXplore dance in perioada 22 - 28 octombrie 2007, la Bucuresti.
Tema acestei editii este Identitatea. Cat de mult din mesajul coregrafic se datoreaza identitatii personale si cat de mult identitatii sociale?

Identitate artistica? Identitate personala? Identitate sociala? Estetica personala a unui artist este o alegere naturala sau este conditionata de context? Ceea ce are artistul de spus este atat de important incat sa ii intereseze si pe altii?

eXplore dance festival defineste un teritoriu, o necunoscuta pe care ArtLink o investigheaza inca din 2005.

Prima editie a festivalului eXplore a reusit sa lase urme: tinerii artisti romani invitati au devenit parte importanta a comunitatii dansului romanesc reprezentand-o in cadrul unor festivaluri si proiecte internationale (danceWEB Europe, ImPulsTanz - Viena International Dance Festival, Migrant Body si Performing the Body).

In 2007 eXplore dance festival tine cont de un nou context. Parteneri constanti, artisti activi local, contacte dezvoltate international si un public in continua crestere deschid efectiv aria de relevanta a coregrafiei contemporane in Romania. Astfel, programarea si pozitionarea eXplore dance 2007 se axeaza pe explorarea delimitarilor operate in dans de identitatea personala, artistica, dar si socio-politica.

Va invitam sa eXploram impreuna 12 spectacole urmate de discutii la scena deschisa, 1 atelier international de dans, 1 masa rotunda, inscrise pe parcursul a 7 zile; tot atatea coordonate pentru a afla pozitionari artistice prin care se poate identifica incercarea de a privi dincolo de efemerul actului coregrafic.

eXperienta si eXperimentul incep acum!