Closer to ArtLink to a New Experience
Forumul caravanelor francofone

Zece teritorii francofone in jurul unui proiect artistic

Teatrul Asphodeles din Lyon organizeaza impreuna cu Asociatia ArtLink din Bucuresti primul forum international al caravanelor francofone: "Zece teritorii francofone in jurul unui proiect artistic".

Aceasta intalnire va aduce la Bucuresti intre 10 si 12 octombrie 2006 echipele celor zece tari participante la proiectul international "Caravana celor zece cuvinte".

"Caravana celor zece cuvinte" este initiativa Teatrului Asphodeles care din 2003 propune, pornind de la zece cuvinte, interventii artistice itinerante in diferite teritorii francofone din lume.

In 2006 zece tari si teritorii francofone participa la acest proiect: Belgia, Italia, Maroc, Senegal, Quebec, Madagascar, Polonia, Elvetia, Franta si Romania.

La Bucuresti "Caravana celor zece cuvinte", conceputa si realizata de catre Asociatia ArtLink, s-a derulat pe perioada mai multor luni si a utilizat fotografia ca principal mijloc de exprimare.

Intalnirea "Zece teritorii francofone in jurul unui proiect artistic" a fost  favorizata de organizarea la Bucuresti in septembrie 2006 a Sommet-ului Francofoniei. Proiectul caravanelor raspunde cu generozitate clauzei de diversitate culturala promulgata de catre acest Sommet.

Intalnirea s-a desfasurat in perioada 10-12 octombrie 2006 la Institutul Francez din Bucuresti. Publicul va avea ocazia sa participe la prezentarea proiectelor propuse de catre tarile participante si sa asiste la dezbaterile privind realitatea proiectelor de colaborare interculturala.

Au participat reprezentanti ai Ministerului de Externe din Romania, Ministerului Culturii din Franta cat si actori ai francofoniei din Quebec, Madagascar, Senegal si Belgia.

Parteneri:
Uniunea Europeana prin programul Cultura 2000
Comisariatul General pentru Francofonie din Ministerul Afacerilor Externe roman
Institutul Francez din Bucuresti
Ambasada Frantei la Bucuresti
Ministerul Culturii din Franta prin Delegatia pentru Limba Franceza
CulturesFrance
Directia Regionala a Afacerilor Culturale Rhone-Alpes
Regiunea Rhône-Alpes
Secretariatul general al afacerilor regionale,
Asociatia Internationala a Regiunilor Francofone
Organizatia Internationala a Francofoniei
Festivalul Francofffonies
Primaria din Lyon, Franta
Primaria Municipiului Bucuresti
Ministerul Culturii si Cultelor din Romania