Closer to ArtLink to a New Experience
4 Project

4Projects

ArtLink preia provocarea de a crea un proiect de educatie alternativa pentru profesionistii si/sau neprofesionistii din domeniul dansului. Proiectul s-a desfasurat in 3 timpi, din octombrie 2005 pana in noiembrie 2006. Cursurile s-au axat pe folosirea experimentelor si a tehnicilor de improvizatie. Atelierele au fost conduse de coregrafi romani si straini si de artisti asociati fiind sustinute de ArCuB (Centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti), CNDB (Centrul National al Dansului Bucuresti), MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana), de centrele culturale straine din Bucuresti - Pro Helvetia, Institutul Francez, Institutul Goethe, 24-Fun si TVR Cultural.

Liniile directoare ale atelierelor sunt:

  • construirea de relatii interactive intre profesor si cursanti

  • pregatirea unor intalniri informale unde vor fi analizate tendintele actuale ale dansului contemporan romanesc si international

  • organizarea de intalniri cu artisti din diverse domenii si vizionari de filme de dans urmate de discutii libere

Proiectul a dorit sa creeze o platforma alternativa pentru dezvoltarea tinerilor coregrafi si a persoanelor interesate de dans contemporan. In ultimii ani scena dansului romanesc s-a dezvoltat iar comunitatea dansului a primit printre randurile ei membri fara un background specific coregrafic. Ca atare, am sesizat necesara oferirea de variante de educatie non-formala, atat din punct de vedere artistic cat si tehnic.

Principiul metodei noastre de lucru este flexibilitatea: lasam deschise oportunitatile de interactiune si incurajam experimentul, privindu-l ca pe un pas esential in procesul creativ.