Closer to ArtLink to a New Experience
Traces of sound in movement

In perioada 15-26 februarie 2006 la Centrul National al Dansului s-a desfasurat zilnic atelierul interdisciplinar de dans contemporan si muzica electronica live Traces of Sound in Movement, continuand seria atelierelor din cadrul programului 4Projects. Coregraful invitat sa conduca atelierul a fost artistul german Martin Sonderkamp care a colaborat cu muzicianul Sorin Romanescu.

Atelier experimental de dans si muzica, Traces of Sound in Movement a propus participantilor explorarea teritoriului sunetului si al miscarii, plecand de la memoria auditiva pana la compozitie prin tehnici de improvizatie.

Atelierul s-a adresat dansatorilor (profesionisti si amatori), coregrafilor si studentilor la actorie. Dimineata a avut loc cursul tehnic iar seara cel de improvizatie, de luni pana sambata.
Acesta s-a incheiat cu o prezentare finala la Centrul National al Dansului care s-a bucurat de prezenta a peste 100 de persoane.

Parteneri: Institutul Goethe, Centrul National al Dansului Bucuresti, 24-Fun, Stil Suites Accomodation.

Martin Sonderkamp este coregraf german independent, cu un solid background in artele vizuale si o experienta profesionala de percutionist. In anul 1989 incepe studiile de dans la School for New Dance Development / Amsterdam Academy for the Arts (AHK). Din 1993 isi creaza propriile piese coregrafice printre care amintim On the Fence, White Noise Eye Lid, Switch si solo-urile Millennium Mantra, Borrowed Tongues, Scale... pe care le prezinta in diferite tari: Germania, Olanda, Danemarca, Polonia, Lituania, Spania, Slovenia, Croatia, Serbia, Turcia si U.S.A. Colaborarile sale includ personalitati ca Michael Schumacher, Sharon Smith, Amanda Miller si Katie Duck (coregrafi), Anne LaBerge, Andy Moore, Alexander Waterman (muzicieni), Isabelle Vigier si Eline Deker (artisti vizuali).

Sorin Romanescu, chitarist, muzician de jazz si sound designer, colaboreaza in calitate de compozitor cu mai multi coregrafi romani, respectiv Vava Stefanescu/Despre tine (1998) si Orfeu(2000) si Ioana Popovici/Requiem pentru un caine (2002) cat si de performer in piesa lui Eduard Gabia/Batranul de la granita (2001). In anul 2001 participa la workshop-ul de improvizatie condus de Mark Tompkins si de compozitorul Nuno Rebelo. Este o prezenta constanta la numeroase festivaluri de jazz in Romania (Sibiu, Bucuresti, Brasov, Cluj) si in strainatate (Tomar/Portugalia), iar printre muzicienii cu care colaboreaza se numara colegi din diferite generatii: Marius Popp, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, precum si colegii de generatie Vlaicu Golcea, Electric Brother, Marta Hristea, grupul AIEVEA, Cristian Soleanu, Mihai Iordache si multi altii. Din aprilie 2004 este producator audio al Yama Studios.