Closer to ArtLink to a New Experience
La ville prend corps

Les dix mots prennent... corps dans la ville

O intalnire performativa in jurul celor zece cuvinte ale francofoniei avand ca scop dezvoltarea relatiei dintre corp si spatiul urban. Cu ajutorul a doua tehnici complementare, artistii vor explora orasul si gesturile la care recurgem parcurgandu-l.

De-a lungul atelierului au fost puse in scena deplasarile din spatiul public, cu momentele de acceleratie, de fuga, de plimbare. Ce se intampla atunci cand ramanem imobili pe un trotuar? Care este "codul" pietonilor?

Asemeni artistei de origine coreana Kim Sooja, atelierul va explora aceste gesturi din spatiul public, gesturi ce variaza de la curiozitate la indiferenta.

In continuarea primei parti a proiectului celor zece cuvinte, in care fiecare cuvant a dat nastere unei imagini-spatiu, ele vor fi traduse aici in act prin glas si miscare.

La sfarsitul cursului a avut loc o prezentare finala pe 8 iunie 2006 la CNDB.

Atelierul este sustinut de partenerii Caravanei celor zece cuvinte.

Astrid Toledo
35 de ani. Coregrafa de origine braziliana, traieste si lucreaza la Paris.
A urmat cursurile scolii de dans Angel Vianna din Rio de Janeiro si cele ale London Contemporary Dance School. Impreuna cu Alexandre Boccanera a creat spectacole de dans si marionete prezentate in principalele festivaluri din Rio de Janeiro. Dupa patru ani de colaborare cu Compania Paola Nestorov si dupa prezenta in Bienala de dans de la Lyon, Terra Latina, Astrid Toledo se stabileste la Paris unde isi continua cariera de coregrafa si interpreta.

Astrid Toledo este deja cunoscuta publicului din Romania prin prezenta ei in cadrul festivalului eXplore dance de la Bucuresti din 2005 cu performance-ul  madalenamagdalenamadeleine ou je ne sais pas etre.

Vincent Hermano
30 de ani. Actor francez, traieste si lucreaza la Lyon.
Cofondator al companiei de teatru Haut et Court a particpat activ la reusita unui proiect comun. Din 1997 este prezent in toate spectacolele companiei cu peste 350 de reprezentatii.
In afara companiei, parcursul lui Vincent Hermano este marcat de multiple experiente teatrale, stagii si spectacole cu alte companii. A colaborat printre altii cu Marion Speck la Alptraumteater din Geneva si a lucrat cu Vadin Youssov si Wladislaw Znorko la Cosmos Kolej din Marsilia.