Closer to ArtLink to a New Experience
TEMPS D'IMAGES 2009

brosura_temps_d'images_2009.pdf

Asociaţia ArtLink organizează în România a doua ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video, TEMPS D'IMAGES, prezentându-l la Cluj începând cu acest an.

Considerăm necesar ca un eveniment de amploare europeană să se desfăşoare în Cluj, oraş cu mulţi artişti importanţi, care merită mai multă atenţie la nivel naţional şi internaţional. Mai mult, putem vorbi de un public deschis şi interesat de noi experienţe şi proiecte inovatoare. Apreciem dinamica artistică a acestui oraş iar festivalul TEMPS D'IMAGES vine în întâmpinarea nevoilor existente: promovarea artiştilor şi dezvoltarea unei oferte culturale pentru un public exigent şi divers. Oferta din acest an cuprinde 6 spectacole, 3 performance-uri, 4 ateliere de cercetare artistică la care participă coregrafi şi artişti vizuali, un workshop dedicat studenţilor, o expoziţie video, un lecture şi un eveniment audio-video. Artiştii invitaţi vin din Elveţia, Franţa, Italia, Germania, Norvegia, Slovenia şi România.

Nu ne aflăm însă în faţa unui eveniment "colonizator" în care schimbul este unidirecţional, ci ne dorim să valorizăm oraşul, integrând în festival şi patrimoniul său prin crearea unor proiecte speciale, (unele in situ) în locaţii precum Hotelul Continental, Turnul Croitorilor şi Fabrica de Pensule.  

Ne propunem ca TEMPS D'IMAGES să devină una din acele întâlniri anuale extraordinare ale Clujului, care să anime oraşul şi care să deschidă noi perspective pentru locuitorii acestuia. 

Avem în faţă un început incitant de ambele părţi : publicul va lua contact cu forme noi de spectacol şi abordări artistice actuale iar organizatorii dau curs unei provocări, întâlnindu-se cu un nou oraş.

We think this is the beginning of a beautiful friendship!

Miki Branişte,

Pentru Echipa Festivalului Temps d'images

www.tempsdimages.eu