Closer to ArtLink to a New Experience
TEMPS D'IMAGES 2008

Prima editie a festivalului european TEMPS D"IMAGES a avut loc in perioada 22-30 septembrie 2008 la Bucuresti. Activitatile acestuia, respectiv spectacole, proiectii de filme, realizarea unui film de video-dans, expozitia de arta video, au avut loc la teatrele Bulandra, Nottara si Ion Creanga, la Centrul National al Dansului Bucuresti, la UNAgaleria si la Club Fabrica.

In aceasta editie,  Artlink a dorit prin proiectul TEMPS D'IMAGES  din Romania sa faca un focus asupra creatiei interdisciplinare din Franta si Portugalia, invitand mai multi artisti din cele doua tari. ArtLink a invitat, in calitate de curatori ai expozitiei video, doua personalitati ale artei contemporane, criticul de arta Oana Tanase si regizorul de film Thomas Ciulei. Cei doi au selectionat tineri artisti (absolventi 2008) pentru a lua pulsul celei mai proaspete arte video din Romania.

REZULTATELE EDITIEI 2008 :

Productii artistice proprii sub labelul TEMPS D'IMAGES :

-          Festivalul a prezentat 2 productii proprii, respectiv un spectacol de teatru si multimedia, « C'est pas une chanson d'amour » in regia lui Carmen Lidia Vidu si un film de video-dans "Unii se ineaca, altii razbat", co-productie romano-portugheza de 26', realizat de catre artistul media Bogdana Pascal si coregrafa portugheza Marlene Freitas. Filmul de video dans a fost difuzat intr-o varianta work-in progres in incheierea Noptilor ARTE (proiectii de filme realizate de canalul de televiziune ARTE). Varianta finala a acestuia a fost difuzata in cadrul festivalului TEMPS D'IMAGES din Portugalia.

Rezultatele generale si derivatele lor :

-          sustinerea spectacolelor interdisciplinare prin prezentarea a patru productii din strainatate si din Romania; prezentarea spectacolelor in cele mai bune conditii tehnice

-          realizarea unei expozitii de arta video la care au participat tineri artisti selectionati in urma unui apel la proiecte difuzat la nivel national

-          difuzarea a 11 filme de video dans realizate de canalul de televiziune ARTE

-          realizarea unui film documentar al festivalului difuzat de 4 ori pe TVR Cultural

-          preluari ale spectacolelor si difuzari ale acestora in luna decembrie pe TVR Cultural si TVR International