Closer to ArtLink to a New Experience
Jardin d'Europe 2009

Activitatile organizate de ArtLink in anul 2009 sunt:

1.        Rezidente artistice (6 - 26 Iulie, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia)

ArtLink a invitat in cadrul programului de rezidente din anul 2009 artisti din Romania (Paul Dunca si Florin Flueras), Marea Britanie/Canada/Germania (Matthias Sperling), Portugalia/Japonia (Hajime Fujita). Acestia au lucrat in perioada 6-26 iulie la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia, iar in data de 25 iulie vor prezenta public rezultatele work in progress ale cercetarii lor individuale.

2.        Productia spectacolului First Steps" (6 - 26 Iulie, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia)

Productia First Steps este rezultatul colaborarii intre doua coregrafe si dansatoare din Romania, un dramaturg portughez stabilit la Bucuresti si un artist sonor francez.

Prima etapa a proiectului a fost realizata in colaborare cu unul din partenerii Jardin d'Europe, Cullberg Ballet, prin organizarea unei rezidente de 3 saptamani in Stockholm, in luna mai 2009. A doua etapa a proiectului s-a desfasurat la Mogosoaia, unde artistii au beneficiat de o perioada de creatie intre 6-26 iulie. Premiera spectacolului va avea loc in cadrul editiei a 4-a eXplore dance festival, 8-18 octombrie 2009.

3.        Teaching the teachers (08 - 14 Octombrie)

ArtLink va invita 7 profesori coregrafi din Romania si strainatate sa participe in perioada 08-14 octombrie in cadrul unui atelier interactiv ce se va desfasura la Bucuresti. Artistii participanti vor fi invitati sa-si impartaseasca metodele personale de lucru, printr-un schimb de informatii dinamic, creativ si inovator. Teaching the Teachers va fi un eveniment paralel al eXplore dance festival, editia a 4-a.

4.        Critical Endeavour (Noiembrie 2009)

In luna noiembrie 2009 va avea loc la Bruxelles festivalul Working Title, organizat de Work Space Brussels. In colaborare cu acest festival, compania Ultima Vez, co-organizator Jardin d'Europe, va selecta 4-6 productii realizate in acest an de catre partenerii din proiect, urmand a le prezenta in cadrul festivalului alaturi de alte 8 productii internationale.

In cadrul activitatii Critical Endeavour, zece jurnalisti (cate unul din fiecare tara partenera in proiect) vor participa intr-un program intens de cercetare jurnalistica, in colaborare cu Vlaams Theater Institut-Bruxelles si vor oferi Prix Jardin d'Europe 2009 unui artist coregraf emergent.

5.        Action Research

Asociatia ArtLink este interesata ca prin activitatile sale, publicul sa aiba acces la informatie si proiecte de calitate. Action Research reprezinta un demers de promovare a dansului contemporan prin proiectul Jardin d'Europe. Astfel, fiecare activitate din cadrul programului european Jardin d'Europe va fi documentata/arhivata prin materiale video si foto, prin articole in presa scrisa, interviuri si preluari TV.

Activitatile ArtLink din cadrul Jardin d'Europe sunt  realizate in anul 2009 cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Consiliul Judetean Ilfov, Administratia Fondului Cultural National, Cullberg Ballet si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia. Detalii pe: www.jardindeurope.eu, www.artlink.org.ro